...
...
...

söndag 20 januari 2008

VACKRAST

- i min trädgård just nu...


...är gräset!

Det dansar i vinden och glimmar som brillianter i solens sken, när morgonen bjuder på frost och bladen rasslar som ljuv musik ...

Finns det något mer meditativt ljud? Jo, havets kanske. Därför har jag planterat mitt gräs runt min lilla ”insjö” (dammen), som har en lång sandstrand.


Jag började för ett par år sedan att på allvar odla prydnadsgräs och har bara blivit mer och mer fascinerad av dess skönhet. Det är få växter, som försvarar sin plats året om, som just gräset.

Nu sitter jag här med frökatalogerna och ska beställa frön, för att så och driva upp mina prydnadsgräs själv. Sådde ett-åringar förra sommaren, men i år blir det bara perenner.

Ville bara väcka lite nyfikenhet – kanske du också vill njuta av vackert bladverk, skira blommor och vackra konturer i din trädgård året runt!

Most beautiful in my garden right now!
Andra bloggar om: , , , , , , ,

12 kommentarer:

 1. Körde förbi något likande häromdagen och det slog mig vad vackert det var. Tänkte också då på alla som använder naturens alla färger som inspirationskälla, vilken underbar färgpalett de har. Lycka till med frökatalogerna och jag tar tacksamt emot tips! Har det blåst mycket hos er?
  Kram
  nina

  SvaraRadera
 2. Vilka makalöst vackra bilder du tar!!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
 3. Vackert! Det är verkligen något speciellt med det ljudet. Jag måste också säga att jag älskar låten på din sida, helt underbar. Ha en fin söndag, kram.

  SvaraRadera
 4. Gräs är gräsligt fint! (Ursäkta banal "humor".)Gräs är en av mina favoriter också. Tänk att man kan odla gräs som blir 2,5 m högt och ett annat som blir max 5 cm Högt - jag har dem alla!

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 5. Hej min vän,
  Bilden är härlig och jag älskar gräs. Har också planterat gräs i dammen och förut hade jag gräs i mina stora krukor på framsidan av huset.
  Kram Hedvig

  SvaraRadera
 6. Visst är det fint med gräs.. Jag har också satt ettåringar, i krukor på altan.. Men jag vill att det ska vara fint på en gång, har liksom inte tålamod för frön egentligen.. =)
  Jätte fin bild..

  Kram Linda!!

  SvaraRadera
 7. Bildet er nydelig!!
  ...og Ja:-)..lyden av gress og strå i vinden er som musikk i mine ører(selv om havet slår det meste..)
  Natta til deg,og ha verdens beste dag i morgen..
  Stor klem fra randi

  SvaraRadera
 8. Gräs är underbart! Men jag har alldeles för få. Det får bli bättring med det. Kanske frösådd av gräs till nästa år. Ska bli kul att höra hur det går med din frösådd. Härlig bild! Ha en fin vecka! Kram Karin

  SvaraRadera
 9. Ja- gräs är läckert! Förstår din fascination. På tal om fascination... Gå till inlägget "Fröjder på nätet" på min blog = nr 3 bland mina senaste (som jag lagt in idag..). Där har jag skrivit om en annan "fascination" som nog kan intressera dig, Randi!;-)

  SvaraRadera
 10. Det är ju så fint med gräs...och ro fyllt med dess ljud av vinden, precis som du beskriver. Jag har bara en sorts vit/grönrandigt Elefantgräs, ännu.... Vad planerar du att så för flerårigt gräs??
  /Vella
  vellasgarden.tradgardsblogg.se

  SvaraRadera
 11. Härlig bild :) Det är verkligen vackert med gräs - alla årstider... om sommaren när morgonsolen strilar igenom, om hösten när de ändrar färg och vipporna är stora och ståtliga och om vintern - frostnypna tuvor... Jag såg i går att fröställningen från Gullris är väldigt vacker. I år skall jag så lite mer gräs och inhandla perenna gräs, måste bara hitta de som trivs i blöt lerjord. Ha en bra mångad 8`)

  SvaraRadera
 12. Hej du
  Sitter i västra Sverige och känner solen närma sig mitt vardagsrumsfönster. Äntligen!! Ser dina foton och tankar som naturens under känns påtagliga. Flickr.com är en site för foton som jag har mina balettskor utlagda. Så olika det kan bli med samma motiv.

  SvaraRadera