...
...
...

onsdag 28 mars 2012

GARDEN TRENDS 2012

Part 2 (Previous page here)


My Rose-Garden


EARTH MATTERS
"Försvara vår jord"

Den kända gurun Li Edelkoort deklarerade redan 2010 i Köpenhamn att "Earth Matters" skulle bli temat för i år. Det känns helt rätt. Årets Chelsea Flower Show visade också det här.

2012 kommer att markera en återgång till romantiken. Gamla klassiska trädgårdar ska inspirera oss och vi kommer att skapa mer formella trädgårdar, men nu i mer modern tappning. Det ska vara buxbomshäckar och -figurer.


My Herb Garden

Det kommer att bli mer populärt att odla organiskt. Vi ska odla egna grönsaker, frukter och bär. Vi kommer att bli mer medvetna om att minska användning av farliga kemikalier i trädgården. Vi kommer att skapa trädgårdar, som kräver mindre underhåll och återvinning kommer att bli ännu viktigare nu.

För en gångs skull känns det, som om jag ligger en aning rätt i tiden. Jag missar förstås en hel del, t.ex. att ha höns och getter i trädgården, för det borde vi ha. Men man vet ju aldrig - det finns ju så söta hönshus att köpa numera och kanske en get kunde innebära att man slapp klippa gräset. Bikupor är helt rätt nu. En vinodling är också helt rätt och det har jag, men bara en mini-mini variant. Det räknas förstås inte.


Eftersom vårt hus är från 1800-talet, har jag i många år anstängt mig att förvandla en helt vildvuxen tomt till en klassisk trädgård med romantiska inslag. Att det skulle bli en trend, hade jag förstås aldrig förväntat mig.

Ja, vad tycker DU?
Är det verkligen så viktigt att vara inne,
när man är ute i trädgården?


copyright 2012 rostistel.blogspot.se

7 kommentarer:

 1. En trädgård kan vara tidlös eller trendig. När Piet Odoulf (osäker på stavning)kom med sina planteringar med mycket inslag av gräs och en känsla av vild natur var det nytt. Nu känns gräs som ett naturligt inslag. Jag önskar dig en skön dag! Zinnia

  SvaraRadera
 2. Din fantastiskt fina trädgård ligger ju redan rätt i den trenden OCH passar till huset.
  Det allra viktigaste är förstås att man själv gillar sin trädgård. Som nummer två tycker jag att trädgården ska passa ihop med huset, för att det ska bli det där sköna helhetsintrycket!

  Kram! Märit

  SvaraRadera
 3. För mig spelar trender i trädgården inte sås tor roll utan för mig är trädgården en oas där jag kan hämta kraft, bara få njuta av tillvaron och bara få "vara". Däremot så tycker jag att huset ska höra ihop med trädgården för att få en skön helhet, men så länge man trivs själv i trädgården så spelar trender inte så stor roll. Härliga bilder från din trädgård det ser väldigt fridfullt ut, en plats att hämta kraft och bara njuta av.

  SvaraRadera
 4. Trevligt att din fantastiska trädgård är trendig men jag kan tänka mig att du inte lär göra om den från grunden om modet ändrar sig!
  Naturligtvis är det kul med lite nya ideér men jag tror att man får lugn och ro i själen om man satasr på npgot man trivs med. Något någorlunda bestående och som passar med omgivningen.
  osor kan aldrig bli fel,passar så gott som över allt!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Intressant läsning! Då har min son valt rätt, han läser ekologisk trädgårsodling på Capellagården på Öland.
  Nu har vitsipporna börjat slå ut hos mig, var i Dalby vid det gamla stenbrottet igår men hade inte med mig mitt macro så jag får åka tillbaks en annan dag.
  Ha det bra
  Kram

  SvaraRadera
 6. Hej Randi!
  Nej det är inte viktigt att var inne eller vad som är trend för mig. Men din trädgård är något alldeles extra.
  Kan tänka mig att det har hänt mycket sedan jag var hos dig.
  Kanske vi ses i sommar???
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 7. Vilken fantastisk trädgård du har, kryddor, rosor och orangeri! Jag är stum. Lite kul är det också att min blogg heter bland rosor och garner, nystartad i år, helt ovetande om att den här bloggen fanns.

  SvaraRadera