...
...
...

söndag 7 oktober 2007

Det fagra Österlen

Idag åkte vi till det lilla lilla fiskeläget Skillinge, som ligger ca en mil söder om Simrishamn.


Vi skulle egentligen besöka Skeppshandeln för att köpa mässingbeslag, men de hade redan stängt för säsongen och öppnar först till påsken. Alla sommargäster har flytt härifrån. Det verkar lite ödsligt. Så annorlunda mot hur det var för bara några veckor sedan. Istället tog vi en promis bland alla små söta hus och fastnade så småningom i hamnen bland alla båtar.



Till slut hamnade vi på Hamnkrogen, som till vår stora glädje i alla fall var öppen. Vi satt utomhus och njöt av solens varma strålar. Det var kanske sista gången för i år – kändes lite vemodigt. Så vi tröstade oss med en ljuvlig dessert. Och genast kändes det lite mindre vemodigt.



Andra bloggar om: , , , , , , ,

7 kommentarer:

  1. En konstig och härlig känsla att nästan var ensamma på en sådan plats som i vanliga fall är full av rörelse och liv.. Låter som ni haft en underbar dag och belöningen blev fika på ett mysigt ställe. Har skaffat mig ett sådant fint album du har också för att visa mina bilder... musiken är det samma som hos dig, hittade ingen idag som jag vill ha istället, den är ju så himla bra, förlåt mig lilla härmelisan.. Monica

    SvaraRadera
  2. Monica, det är klart att du får härma - det är ju därför vi är här. Lära och inspireras av varandra. Kul att du också gillar den - musiken alltså - för mig fanns inget alternativ. Det var inte mycket att välja på. Nu ska jag in och kolla ditt nya album.

    SvaraRadera
  3. Snyggt bildkollage, kanske att jag hade skiftat på de två vänstre bilderna samt de två nedre bilderna. Kikar på linjespelet, vad tror du själv har du provat?

    Hälsningar

    Robert

    SvaraRadera
  4. Tack Robert! Du har helt rätt - såg det själv, men trodde förstås ingen annan här på bloggen såg det ... *fniss*. Problemet är bilden med fönstret som har samma display som "porträtt-bilder". Nu har jag i alla fall delat på dem.
    Bra att du tog dig tid att påpeka slarvet - ska skärpa mig!

    SvaraRadera
  5. Det måste vara kul att kunna besöka dessa under sommaren folktäta plater under andra delar av året. Att verkligen se vad som "döljs" under ytan. Vad jag kan döma från dina bilder är det verkligen fagert. Bor du på Österlen Randi? Kram, Karin

    SvaraRadera
  6. Ja, Karin - jag valde att flytta hit för fem år sedan och tycker jag hamnat i Paradiset.

    SvaraRadera
  7. Vilken fin blogg du har, vacker musik..vem är det som sjunger?
    Duktig på att fota är du med. jättefint. Å jag har så länge velat åka till österlen, simrishamn, ronneby, ystad mm
    Hoppas verkligen jag får komma dit nästa sommar.
    Mvh "M"

    SvaraRadera