...
...
...

måndag 12 maj 2008

FÄRG MED VIBBAR!


Photo: Randi Måhl


"ORANGE IS THE HAPPIEST COLOUR"

- sa en gång Frank Sinatra och jag är benägen att hålla med honom.

Orange är vibrerande och den varmaste av alla färgspektra.
Det är en kombination av röd och gul färg,
vilket innebär att den ger mindre intensitet
och aggresivitet än röd och gul färg.

Orange ger den bästa stimulansen och hjälper vid depressioner,
ensamhet och tristess och aprikos färg sägs göra oss lyckliga
– säger de som vet.

Många gillar inte färgen orange, men vi alla behöver dess energi.

Och för första gången i mitt liv gillar jag
färgen på de här tulpanerna.

Jag har dem i min Frukostrabatt,
som är nyanlagd och går i gul-aprikos-orange.

De här bilderna av rabatten, är tagna nu i morse och har en urusel kvalitet p.g.a. solen och saknar dessutom de blommande rosorna. Men jag väljer i alla fall att visa er dem, så ni bättre kan förstå vad jag menar.
(Lovar bättre bilder senare!!!)

När jag planerade den här upphöjda rabatten tyckte jag inte att rosa rosor skulle göra sig speciellt bra mot tegelväggen. Och jag tyckte nog att det var tillräckligt med ett par hundra rosa rosor.

Jag förstod rent förnuftsmässigt att orange skulle bli perfekt … men … jag gillade ju inte den färgen alls!!! Men så plötsligt kom jag på att jag kunde ha gula Austin rosor och aprikosfärgade och även orange-färgade och Rosa Helena över hela väggen. Det börjar i ena änden med gula och på mitten aprikos på båda sidor av trappen och i andra änden så blir det orange.

Plötsligt kändes det helt rätt!


Frukostrabatten har formen av en halvmåne och är 10 meter bred och har utsikt över Rosengården till vänster och Bärgården till höger. Här sitter jag ensam i arla morgonstund och njuter av min frukost medan solen gå upp.

Det är den bästa stunden på hela dagen!

Människor som tycker om orange älskar livet

…sägs det

Tror du verkligen på det?


Andra bloggar om: , , , , , ,

12 kommentarer:

 1. Vilken underbar plats att sitta på. Bara namnet låter hur vackert som helst. Jag tror att färger påverkar oss väldigt mycket, något man nog borde tänka på mer. Allra helst på vintern - tänk, vad välgörande med något i en varm orange färg. Tulpanerna är fantastiska och jag gillar verkligen idén till din rabatt.

  SvaraRadera
 2. Din trädgård är helt fantastisk!!!

  Kram, Jenny

  <3

  SvaraRadera
 3. Ja du har verkligen gjort dig en underbar plats. Orange är en fantastisk färg ! Jag gillar orange blommor men inte kläder.
  Stor kram Hedvig

  SvaraRadera
 4. "Människor som tycker om orange älskar livet" Ja, jag tror på det!

  Har haft samma upplevelse som du när det gäller den numera härliga färgen orange. Till min förvåning satte jag ihop buketter med tulpaner i dessa färger,under den tidiga våren. Har aldrig dragits till denna färgen förut i hela mitt liv men nu... köpte till och med en skarfs i riktigt stark orange. Ibland förvånar man sig själv!

  Mysigt för dig att kunna fylla på med energi på morgonen på det sättet. Sol, frisk luft och vackra blommor och färger.

  Njut njut njut!!!

  SvaraRadera
 5. Underbara tulpaner.. älskar verkligen dess färg också.. Men jag tror att människor som tar sig tid och älskar färg eller blommor är lyckliga oavsett färg.. =). Härlig utsikt du har vid frukostbordet.. ha en skön eftermiddag..Kram Monica

  SvaraRadera
 6. Åh, så himla vackra tulpaner! Orange ja, den vibrerar verkligen och jag tror absolut på att vi påverkas av färger, kanske att vi också dras till färger vi behöver. Din trädgård och uteplats för energitankning är underbar!! Så skön.
  Ha det gott!
  kram
  nina

  SvaraRadera
 7. Härliga bilder. Ser så avkopplande ut. Där skulle jag behöva vara och lukta på de där fina blommorna. Kramis

  SvaraRadera
 8. Hej min raraste Randi!
  Ja, jag tror på det när jag ser dina bilder! Vilken plats!... och alltså jag vill bara få se din trädgård och sjunka in i alla dina rosbuskar och känna doften och...ja, jag tror du fattar..:)
  Tänk som du kan förmedla...WOW...och vilken ynnest att få bli en del av det...)
  Min största kram är din...alltid!
  Kraaaaam....

  SvaraRadera
 9. Vilka intensiva färger! Härligt, jag blir verkligen på gott humör. :) Jag kan tänka mig att orange verkligen passar sig där i morgonsolen. Det måste vara en fantastisk plats. Kanske ska jag ta steget att plantera en aprikosfärgad ros i år! Ha en skön vecka...

  Kram Karin

  SvaraRadera
 10. Underbar frukostplats du har, Randi! Orange... Hm... Jag måste nog erkänna att det inte riktigt är min favoritfärg på blommor.... (Men jag älskar livet ändå!;-)...) Just nu har vi ändå en orange skönhet (enda orange vi har tror jag!;-)...) blommande i en rabatt- den dubbla, engelska vallmon! (lägger in bild på min blog i kväll) Den vill jag inte vara förutan, förstås!;-)
  Men Randi, du har helt klart valt rätt färger mot tegelväggen! Och med ditt estetiska öga blir det mesta du ordnar till vackert!;-) Och du Randi: Tittade gärna på våra övriga Brunnävor på vår hemsida också!;-) (Länk dit finns på min blog)

  SvaraRadera
 11. Jag förstår att det är din favorit plats, bara att få se den på bild gör att man blir rofylld! Jag har alltid varit förtjust i oranga tulpaner men jag anv. den färgen nästan aldrig på kläder.

  SvaraRadera
 12. Min tyvaerr avlidne (hjaerntumoer)svenske make aelskade orange saa till den grad att han maalade vardagsrumsmoebler, som han sjaelv byggde till sin foersta laegenhet efter studier - intense orange!
  Och naer jag flyttade in i hans fd ungkarlslya blaendades jag av faergintensiteten (jag aelskar blaatt och groent, tolererar puderrosa, magenta, moerk vinroed, men orange, intensiv gul och i synnerhet roed bara som smaa akcent. Men nu naer jag ser orange taenker jag paa Erik och fortfarande kaenner (den oranga?) vaermen av hans kaerlek. Nu gillar jag orange.

  SvaraRadera