...
...
...

söndag 30 september 2007

Regn & Rusk


Regnet piskar mot taket i växthuset. Vinden dånar utanför. Känns som om den vill komma in. Jag jobbar inomhus. Har börjat röja och förbereda för att flytta in pelargonerna. En trädgårdsväninna har förvarnat att det ska bli frost nästa vecka. Hoppas det inte sker. Varför kommer hösten så där snabbt - hinner aldrig med riktigt. Den här rosenpelargonen har stått inne hela sommaren och vuxit enormt. Jag gillar att ha massa växter inne även om sommaren.


Hibiskusen har nu bjudit på sina vackra blommor i ett par månader. Och den har massor av knoppara kvar. Underbart! I växthuset förlänger jag sommaren - känns lite som om jag har kontroll över händelseutvecklingen i min lilla värld i alla fall ... *ler*


Jag låter klematisar klättra uppför pelarna och de har också blommat hela sommaren. Den här har blommat över och blombladen har släppt men den är fortfarande vacker.

Nu ska jag ut på Österlen och jaga antik- och loppisfynd. Och sen blir det förstås ett besök på Olov Viktor, där man får bästa espresso-kaffet och bästa bakelsen!

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

14 kommentarer:

 1. Åhh du är en trollkonstnär med kameran.....

  SvaraRadera
 2. Hej
  Du sökte pesto och det finns en röd pesto under vegetariska rätter...röd pestopasta. Annars hittar du "vanlig" pesto på min gamla blogg http://godmat.webblogg.se

  SvaraRadera
 3. Otroligt vackra bilder - som vanligt alltså!
  Pelargoner är vackra, jag fick ta 3 stora exemplar från jobbet, nu när säsongen var över. De får övervintra i källaren bredvid änglatrumpeten och nektarinträdet.
  Hoppas Äggosten blev lyckad!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hallå där, sagolikt vackra bilder!! Så ljuvliga blomsterfoton! Jo, jag har bloggat så aktivt att jag besöker så många därav alla kommentarer... ; ) Mari.

  SvaraRadera
 5. Åh vilka underbara bilder. Skärpan, färgerna...helt fantastiskt. :)

  SvaraRadera
 6. Jag skall försöka hinna med att sätta in mina pellisar i veckan. Har hört att de skall stå mörkt, så tänkte prova jordkällaren istället för garaget i år!

  SvaraRadera
 7. Åh vilken makalöst vacker blog du har! Vilka bilder! Såklart har jag lagt in länk till din blog på min blog - så att ännu fler lockas att se den!!;-)

  SvaraRadera
 8. Pelargonerna har jag också börjat att flytta inomhus. de blommar en till två månader till innan jag bär dem ner till källaren.
  Det är något, lite dramatiskt över årets väder. Har väntat på sommaren sedan midsommarn och hösten kom över en natt - för att inte tala om den gångna vintern!

  Underbara bilder!

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 9. Finfina bilder i en alldeles hopplös tid på året! Tack!

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 10. Hejsan.. Tack för dina gulliga ord hos mig.. alltid roligt med nya besök. Här hos dig var det ju ljuvligt vackert och fin musik att lyssna till dessutom.. Hit vill jag komma oftare..så jag länkar nog om det är Ok. Hoppas du hittade fina loppisfynd.. det förgyller tillvaron.. ha det gott..=)

  SvaraRadera
 11. Hej igen.. vilken underbar vacker sång du har förresten.. vem är det?.. och hibiskusen var ju så fin också, fick ett skott på en frilandshibiskus är det en sån eller en vanlig man har inne..tro.. nyfiken mig..=)

  SvaraRadera
 12. Vilka underbara bilder du tar! Tittar och njuter :) KRAM

  SvaraRadera
 13. 1000 TACK TILL ER ALLA
  för era fina kommentarer! De värmer så gott i höstrusket!!!

  Christina - tack för dina tips om pesto.

  Lilla blanka - jag har inte hunnit testa Äggosten ännu - återkommer när jag kommer hem igen.

  Ninah - tack för länken!

  Monica/moas - Jovisst är det en frilandshibiskus. Och info om musiken hittar du på bildspelet längst ner på sidan eller överst på min länk för Rosengården. Klicka på högtalaren så ser du både artisten och hennes namn.

  SvaraRadera
 14. Ljuva bilder som vanligt! Sitter här och njuter. Rosenpelargon har jag också och den har stått inne hela sommaren. Övriga pelargoner står än så länge ute men kommer att få komma in under veckan. Ha en bra vecka! Kram

  SvaraRadera